Om oss

SMH Lighting har siden 2012 levert LED armaturer av høy kvalitet til det norske markedet. I vårt vareutvalg vil du bare finne LED belysning og vi bestrever oss med å tilby våre kunder et bredt vareutvalg med moderne lysarmaturer. Vi vet at design og belysning er interesse områder som mange kunder er opptatt av og derfor håper vi at nettopp du vill gi oss din tillit til å finne belysnings løsninger til dine prosjekter.

 

Vi benytter oss av flere leverandører av LED armaturer for både innomhus og utomhus belysning.

Her er et utvalg av de viktigste:

 

Landa illuminotecnica (Italia)

Har siden 1987 produsert utendørsarmaturer både for boligmarkedet og offentlige bygninger. Denne familiebedriften holder til i Lumezzane (Brecia) i det nordlige Italia og er et område kjent for sin innovative drivkraft med mange suksessfulle bedrifter verden over.

Alle produksjonsprosesser er gjort i eget hus da man drar nytten av kompetansen fra andre bedrifter i familikonsernet som jobber med utvikling og behandling av metall til ulike tekniske produkter. Fra et delelager på ca 10 000 komponenter kan disse sittes sammen til ca 4000 ulike varianter av lysarmaturer for utomhus bruk.

Landa leverer i dag lysarmaturer til hele verden og kjennetegnes av moderne design og solid kvalitet av Italiensk merke.

 

Ole!byFM Iuminacion (Spania)


Produserer moderne og dekorative lysarmaturer på solkysten i Valencia. Dette unge og dynamiske design kollektivet har siden utspringet fra moderbedriften samlet over 20 års erfaring med dekorative belysnings løsninger til hotell og restaurant bransjen og bolig segmentet.

OlebyFM ble startet som en ny nisje av avant-garde design som er bedre tilpasset moderne markeds trender og tilbyr det profesjonelle belysningsmarkedet friske ideer som vill få kundene dine til å føle at de har fått en spesialtilpasset løsning.

Alle armaturene er utviklet i tett sammarbeid med lokale designere og produksjon foregår på fabrikken i Valencia. Mange armatuer er laget av tekstil som er produsert for hånd her.

Lampene fra OlebyFM uttrykker entusiasme og kjærlighet for design prosessen som vi håper vill gi våre kunder mye glede og inspirasjon.

 

KSR Lighting (England)

Lysleverandør med tilsammen 100 år erfaring som tilbyr et bredt utvalg av kvalitets armaturer både for det private og offentlige markedet. Alle armaturer fra underleverandører er testet inhouse for å garantere god produkt kvalitet før lansering i markedet slik at kundene kan være trygg på at vi leverer et førsteklasses utvalg av kvalitets armaturer.

KSR tilbyr teknisk brukerstøtte for armaturene, hjelp med utarbeiding av lysplaner og en hjelpsom kundeservice som forstår viktigheten av å holde kunden fornøyd.

 

Hva er LED?

LED (Light Emitting Diode) er en elektronisk komponent som gir fra seg lys når den tilføres elektrisk strøm. Disse lys diodene har lenge vært brukt som indikator lamper på husholdnings maskiner i hjemmet og til styre systemer i industrien. I de senere årene har det blitt mer og mer populært å benytte LED teknologi til belysning på grunn av sine gode lys egenskaper. 

Fordelene med LED belysning fremfor tradisjonelle hallogen pærer er mange og LED vil med tiden bli det foretrukne alternativet som lyskilde til privat bruk og i bedrifter. Nedenfor følger de viktigste fordelene med LED belysning:

  • Høy energi effektivitet: bruker 50-90% mindre strøm i forhold til tradisjonelle lyskilder. For en privat husholdning kan en investering i LED belysning tjenes inn på besparelser i strøm regningen i løpet av et år.

  • Lang levetid: et LED lys har en levetid på opptil 20 000 - 50 000 timer. Beregner man et daglig forbruk på 9 timer kan en LED pære vare opptil 9-15 år! Ved å velge LED i blant annet næringsbygg med stor takhøyde kan man spare seg utgifter til leie av lift der tradisjonelle lysstoffrør ofte må skiftes.

  • Robust mot støt og rystelser. Et kjent problem er lys pærer som slukner når dører smeller igjen, LED lys er mer hardføre og tåler slike påkjenninger i bedre grad.

  • Ingen UV eller IR stråling.

  • Lav varme utvikling som gjør lampen barne vennlig og sikker mot omgivelsene. Et godt valg i forhold til brann sikkerhet og man unngår svimerker i takpannel.

  • Kan monteres i konvensjonelle armaturer: De fleste LED pærer vi selger har tradisjonelle sokler som gjør det enkelt å montere i vanlige lys armaturer.

  • Et miljøvennlig produkt: LED pæren er resirkulerbar og inneholder ikke skadelige materialer som for eksempel kvikksølv som er vanlig i mange spare pærer.

I september 2012 startet produksjon og import forbudet av glødetråd pærer til Norge og EU. Dette er en del av en prosess for å fase ut glødepærer til fordel for mer energi effektive lyspærer. LED lys er pr. i dag det beste alternativet på markedet, og blir i større og større grad tatt i bruk av elektroinstallatører i Norge. SMH Lighting vil ta del i denne utviklingen og levere kvalitets LED produkter til norske forbrukere.

  På vegne av oss her i SMH Lighting

  Svein M. Herfindal